Θεραπευόμενες παθήσεις:

checkbox bullet Κατάθλιψη

checkbox bullet Ψύχωση

checkbox bullet Άγχος

checkbox bulletΦοβίες

checkbox bulletΔιαχείριση του στρες

checkbox bulletΔιαταραχές ύπνου

checkbox bulletΚρίσεις πανικού

checkbox bulletΟργανικά ψυχοσύνδρομα - άνοια

checkbox bulletΕξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες (νόμιμες - παράνομες)

checkbox bulletΨυχοσωματικά νοσήματα

checkbox bulletΔιαταραχές διατροφής

Στην αρχή

Παρεχόμενες Υπηρεσίες


Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει τη συζήτηση για τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με έναν επαγγελματία υγείας. Ρόλος του είναι η κατανόηση και η υποστήριξη. Με την ελεύθερη έκφραση σε μια ανοιχτή, αμερόληπτη, θεραπευτική σχέση είναι δυνατόν να προσδιοριστούν με ακρίβεια τα σημεία του προβλήματος που αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική σας υγεία. Η ψυχοθεραπεία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για αυτογνωσία, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και μπορεί να σας βοηθήσει να αποσαφηνίσετε τους στόχους της ζωής σας και να ανακαλύψετε νέες δεξιότητες διαχείρισης καταστάσεων που σας δυσκολεύουν ώστε να βελτιώσετε τη σχέση με τους άλλους και τον εαυτό σας.Φαρμακευτική αγωγή

Φαρμακευτική αγωγή

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, υπήρξε μια έκρηξη στην έρευνα και την ανάπτυξη της φαρμακολογίας όσον αφορά τις ψυχικές διαταραχές (ψυχοφαρμακολογία). Κάποιες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν χωρίς τη βοήθεια φαρμακευτικής αγωγής ή ο αποκλεισμός της από το θεραπευτικό πλάνο μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την βελτίωση της ψυχικής κατάστασης.
Εδώ απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή γι' αυτό ο γιατρός παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη ώστε να γίνουν πιθανές προσαρμογές ή αλλαγές αν αυτό χρειαστεί.Συνδυαστική θεραπεία

Συνδυαστική θεραπεία

Πολλές φορές οι ασθενείς θα φτάσουν σε ουσιαστικά αποτελέσματα από ένα συνδυαστικό πλάνο ψυχοθεραπείας και φαρμακευτικής αγωγής. Όταν ένας ασθενής έχει σοβαρά ψυχιατρικά συμπτώματα, μπορεί να είναι δύσκολο να μιλήσουμε για συναισθήματα και λύσεις.
Τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση των συμπτωμάτων όταν αυτά βρίσκονται σε οξεία κατάσταση και με τη υποχώρησή τους τότε είναι πολύ πιο εύκολο το άτομο να μιλήσει για το πρόβλημα που τον απασχολεί και να συζητήσει για τη δημιουργία νέων στρατηγικών που θα τον βοηθήσουν να διαχειριστεί καλύτερα το εκάστοτε πρόβλημά του.